Dirigent Erwin Strikker

Dirigent @ PopKornOp jonge leeftijd ben ik begonnen met het bespelen van de piano en de trompet. Op piano studeerde ik eerst uit de bekende oefenboekjes en niet veel later kwam de muziek van Schubert aan de beurt (o.a. Die schöne Müllerin). Daarna werd het tijd voor het 1e pianoconcert van Tchaikovsky. Maar om nou de hele dag te studeren op een pianoconcert ……., de lichte muziek deed zijn intrede. Ook op de trompet speelde ik veel en ik werd trompettist in het harmonieorkest van KM Excelsior en in de Big Band van de muziekschool in Hengelo (Ov.).

Ik voelde mij thuis in de blaasmuziekwereld en richtte bij Excelsior een blaaskapel en ook een Big Band op. Ook speelde ik in verschillende bandjes en heb daardoor op allerlei mooie, bizarre, interessante, leuke, verre, etc. plekken gespeeld. Ik ben zeker 5 jaar trompettist/toetsenist geweest in de Roofgarden Partyband. Na een tijdje werd het mij wel duidelijk; bijna alle muziek is bijzonder en dus is mijn repertoire heel breed geworden.
Naast het bespelen van instrumenten, was ik ook druk bezig met het componeren.
Om mij heen had ik mensen die mijn muziek gingen uitvoeren. Dat was een bijzondere gewaarwording. Een commercieel hoogtepunt was de reclametune die ik gecomponeerd had voor het bedrijf Canon, die deze tune zeker 4 jaar heeft gebruikt voor haar commercials. Het is wel stoer om je eigen muziek regelmatig te horen op de radio. Ik merkte ook dat het erg handig was dat ik mijn eigen muziek kon dirigeren. Componeren en dirigeren werd belangrijk in mijn leven en het conservatorium was een logisch vervolg.

Als pianist begeleidde ik veel koren. En door die koren werd ik steeds vaker gevraagd om ook eens de “dirigeerstok” over te nemen. Dirigent zijn van een koor beviel me goed. Met name de warme klank van een meerstemmig koor sprak mij erg aan. Ik begon de smaak te pakken te krijgen en heb nu 4 vaste koren en 2 projectkoren (een kerstkoor en een zangersensemble in Frankrijk tijdens de zomervakantie). De 4 vaste koren zijn: Het Hagenkoor, VT HOOV, Pur Sang en het FC Twente Voetbalkoor. Daar is in januari 2016 het koor Popkorn bijgekomen. Het mooie is dat elk koor heel anders is en met een heel eigen repertoire. Door al die mooie dingen die je in de muziek doet, voelt het heel goed dat muziek je leven is. Ik ken geen werk dat ik liever zou willen doen.